7 stappen om een slappe huid aan te pakken

7 stappen om een slappe huid aan te pakken

Een slappe huid is voor 20% genetisch en voor 80% ligt het aan externe factoren en je levensstijl. De kans is dus groot dat wanneer je last hebt van een slappe huid het ligt aan je eigen levensstijl. Vaak is het ook beter om de verslapping te voorkomen in plaats van te genezen. Hieronder enkele tips hoe je het kunt voorkomen én zelfs genezen.

 

Stevige huid regel 1 : Goede voeding

Veel mensen denken niet na dat wat ze eten een grote invloed hebben op hun lichaam. Als je dikwijls ongezond eet, zul je dit merken aan je huid. Zo heb je sneller een vale en doffe huid. Met goede voeding wordt er vooral bedoeld om gezond te eten. Dit betekent dat je het beste zorgt voor een evenwichtig dieet met veel groenten en fruit. En wat we zeker niet mogen vergeten is water.  

 

Stevige huid regel 2 : Wapen je tegen UV-straling

Iedereen droomt in de zomer wel van een mooi en bruin kleurtje, maar dit is niet goed voor je huid. UV-straling zorgt voor snellere gezichtsveroudering, pigmentatie en zelfs huidkanker. Probeer dus niet te lang in de zon te blijven en als je dat toch van plan bent, kun je best voor een goede zonnecrème zorgen met minimaal SPF 30.

 

Stevige huid regel 3:  Stop met roken

Iedereen weet dat roken slecht is voor je longen, maar roken is ook erg slecht voor je huid. Roken zorgt ervoor dat je huid sneller verouderd, dof wordt en het kan zelfs voor puistjes zorgen. Dit komt omdat roken ervoor zorgt dat er een toename van vrije radicalen in je huid is. Deze stoffen beschadigen cellen, voornamelijk de cellen collageen en elastine. Deze cellen vormen net de belangrijkste onderdeeltjes van het bindweefsel. Door deze cellen te beschadigen krijg je een slappe huid en rimpels. Als je nog rookt, is het nu het moment om te stoppen.

 

Stevige huid regel 4 : Kom in beweging

Te lang zitten is nooit goed. Beweging heeft veel gezondheidsvoordelen en het zorgt dus ook voor een strakkere huid. Meer beweging stimuleert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor meer bloedtoevoer, zuurstof en voedselrijke bloedcellen aan je huid. Daardoor ziet je huid er stralend en strak uit wanneer je veel beweegt.            

 

Stevige huid regel 5:  Vermijd stress

Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Stress zorgt ervoor dat je sneller huidproblemen krijgt. Kijk goed waar je stress vandaan komt en probeer dit aan te pakken. Als je er niets tegen kunt doen, heeft het ook geen zin om je erover druk te maken. Probeer te kalmeren zodat je het vergeet. Eet niet teveel suiker want dat kan de stress terug starten en zorg er voor dat je voldoende slaapt. Te weinig slaap zorgt voor stress en stress tast weer onze nachtrust aan. Het is een vicieuze cirkel waar je moet proberen om eruit te geraken.

 

Stevige huid regel 6: Neem een gezichts- of lichaamsbehandeling

Laat jezelf eens goed verwennen en neem een gezichts- of lichaamsbehandeling. Deze behandelingen gaan het verouderingsproces tegen door te masseren. Het voorkomt diepere rimpels en een slappe huid. Door het masseren van de huid komt er meer bloedcirculatie in de huid. Dit zorgt er weer voor dat er meer zuurstof in de huid vrijkomt. Zuurstof zorgt voor de collageenproductie en de elasticiteit van de huid. Een goede massage zorgt dus voor minder rimpels!

 

Tip! Er bestaan heel veel soorten massagetechnieken om zelf je huid te masseren. Heb je last van een slappe huid? Dan kan je proberen om elke dag zelf 10 minuutjes of korter je huid te masseren. 

 

Stevige huid regel 7: Investeer in huidverzorging

Heb je nog geen huidverzorgingsroutine, maar zaag je om je slappe huid? Begin dan zo snel mogelijk aan een huidverzorgingsroutine. Het is zo gebeurd. Het belangrijkste is dat je je huid goed reinigt, exfolieert en hydrateert. Koop hiervoor producten die geschikt zijn voor je huidtype. Voordat je het weet zie je al een groot verschil.

 

In het kort probeer je best een gezonde levensstijl aan te houden met veel beweging en gezond eten. Bescherm je huid en verzorgd het goed. Als je nog geen last hebt van een slappe huid, kun je je toch al aan deze regels houden. Je werkt zo preventief waardoor de kans steeds kleiner wordt dat je een slappe huid krijgt.


 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.