Het opstarten van een dagelijkse huidverzorgingsroutine

Het opstarten van een dagelijkse huidverzorgingsroutine

Als je droomt van een gezonde huid zonder puistjes en naar later toe een huid met zo goed als geen rimpels is het belangrijk dat je nu start met een goede huidverzorgingsroutine. Elke huid heeft een andere verzorging nodig. Zo bestaan er normale, vette, droge, gecombineerde en gevoelige huiden. De producten die je het best bij deze huiden gebruikt verschillen, maar de routine blijft grotendeels hetzelfde.

 

Hieronder geven we een voorbeeld van wat een goede routine is. Probeer het eens uit. Uiteindelijk kun je het nog helemaal naar je eigen stijl aanpassen. Experimenteer en merk wat er het beste voor je werkt.

 

Ochtendroutine

We beginnen met de ochtend. Het belangrijkste is dat je elke ochtend je huid reinigt. Gebruik een gezichtsreiniger. Deze verwijderen op een zachte manier vuil en overtallig kalk. Door je gezicht goed te reinigen is je huid klaar voor de andere producten van je routine.

 

Na het reinigen, breng je een exfoliant aan. Een exfoliant met AHA en BHA verwijdert dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je huid er jonger uitziet en langer jong blijft. De exfoliant kun je op je huid laten zitten. Het zorgt het namelijk voor dat alle andere producten direct opgenomen worden door je huid.

 

Let op! Het kiezen van een geschikte exfoliant hangt af van je huidtype. Als je een normale tot droge huid hebt, is de AHA-exfoliant de beste keuze. Wanneer je een vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt, is de BHA-exfoliant een betere keuze.

 

Na het aanbrengen van de exfoliant, kun je een dagcrème aanbrengen. Dit is de laatste stap van de ochtendroutine. Het beste is dat je een dagcrème hebt die je beschermt tegen UV-straling. UV-straling beschadigt de huid en zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgt. Je voorkomt ook pigmentvlekjes en huidkanker. Kies een dagcrème met minimaal SPF 30.

 

Doorheen de dag

Na deze drie simpele stappen ben je helemaal klaar en is je huid beschermd door de dag! Denk eraan dat je niet voor heel de dag beschermd bent. Regelmatig terug zonnecrème of je dagcrème met SPF 30 aanbrengen is nodig om je huid te beschermen. Heb dus altijd een flesje zonnebrand of dagcrème mee in je handtas. Mocht je dan onverwachts op een terrasje terechtkomen, ben je toch nog beschermd!

 

Avondroutine

Aan het einde van de dag is het tijd voor de avondroutine. Die is eigenlijk heel gelijk aan de ochtendroutine. De avondroutine start met het weghalen van je make-up. Doe dit met een zachte make-upremover zodat je je huid niet belast. Eens je dit hebt gedaan lijkt het heel sterk op de ochtend routine. Reinig je huid goed zodat al het vuil van de dag en het overtollige talg wordt verwijderd.

 

Welke crème?

Nadat je je huid hebt gereinigd, is het weer tijd voor de exfoliant. Hierna breng je nog een zachte nachtcrème aan die geschikt is voor jouw type huid. Belangrijk bij een nachtcrème is dat het meer doet dan hydrateren. Een nachtcrème moet de huid herstellen en het vochtgehalte op de huid op peil houden.

 

Zoals eerder vermeld hangt het van je huidtype af welke crèmes je het beste gebruikt. Wanneer je een droge huid hebt, is het gebruik van een crème die de huid goed hydrateert aangeraden. Let wel op als dagcrème neem je best niet een die te goed hydrateert. Wanneer je een heel vettige crème aanbrengt, is de kans groot dat je verbrand. Kies daarom voor een vettige crème waar ook zonnebescherming in zit. Bij vette en gecombineerde huidtypes is het best dat je een crème neemt die je huid niet vettig maakt, maar wel verzorgd. Dit zorgt ervoor dat je huid langer elastisch en strak blijft.

 

Een routine bestaat dus uit drie eenvoudige stappen: reinigen, exfoliëren en hydrateren met een crème. Dit zijn dan ook de drie voornaamste stappen die eigenlijk altijd in je routine moeten zitten. Je kunt de routine helemaal aanpassen zoals jij het wilt en wat het beste werkt voor jou, maar deze drie moeten er zeker inzitten. Vooral het reinigen van je huid is een belangrijke stap die door vele mensen wel eens vergeten wordt. Hoe weinig tijd je ook maar hebt, probeer altijd snel over je gezicht te gaan. Als je geen tijd hebt om een reinigingsproduct te gebruiken, gebruik dan gewoon wat water. Dat werkt ook en je huid zal je dankbaar zijn.


 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.