Hoe blijf je je gezonde houding behouden! - Veilig fysiek werk verrichten

Hoe blijf je je gezonde houding behouden! - Veilig fysiek werk verrichten            

Een goede houding is in het dagelijkse leven erg belangrijk, maar zeker wanneer je veel fysiek werk moet verrichten. Door een goede werkhouding kun je blessures, slijtage en arbeidsongevallen voorkomen. Het is daarom erg belangrijk om te leren hoe je op de juiste manier zware dingen tilt en hoe je het best je werkplek kunt afstellen.

 

 Het Inrichten van je Werkplek

Het is erg belangrijk dat in je werkplek alles op de juiste manier is afgesteld. Zorg ervoor dat je bureau niet te hoog is en je stoel niet te laag. Hiermee wordt er bedoeld dat je moet zorgen dat je voeten helemaal op de grond kunnen en dat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Je handen en polsen moeten zachtjes kunnen rusten aan je bureau. Je mag je hoofd iets of wat in trekken zodat je in een mooie rechte lijn zit en geen voorovergebogen houding krijgt. Verder is het belangrijk dat je je toetsenbord niet op pootjes omhoog zet. Dit klinkt misschien stom, maar als je je toetsenbord omhoog houdt, kan dit ervoor zorgen dat je polsen sneller belast worden.

 

Juist Tillen en Heffen

Als je een fysiek beroep uitoefent dan weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om op de juiste manier zware dingen te tillen en te heffen. Misschien weet je ook al wel hoe dit moet, maar er is een verschil tussen weten en doen. Daarom leggen we hier nog eens even uit hoe je het best iets tilt zonder blessures.

 

We beginnen bij het begin en dat is dat het erg belangrijk is om dingen op te tillen met je beide handen. Niet alleen met je beide handen tillen, maar ook duwen en trekken. Door deze zaken met beide handen te voltooien, zorg je ervoor dat de kracht over heel je lichaam gelijk wordt verdeeld.

 

Wanneer je iets zwaars van de grond moet optillen, zak dan door je knieën om eraan te kunnen in plaats van je voorover te buigen. Zo behoud je een rechte rug. Til ook geen voorwerpen die te zwaar zijn voor jou. Als een voorwerp zwaarder is dan 25 kg, vraag dan hulp en til het samen met iemand anders. Wanneer je het voorwerp terug neer wilt zetten, doe dit dan op de correcte manier. Ga weer even door je knieën en hou je rug recht.

 

Til nooit iets hoger dan de hoogte van je schouders. Wanneer je iets optilt, hou het dan zo dicht mogelijk tegen je lichaam. Als je het voorwerp verder van je lichaam brengt, wordt het alleen maar zwaarder.

 

Als er hulpmiddelen zijn om te gebruiken, maar hier dan ook gebruik van. Breng de voorwerpen direct naar de juiste plaats in plaats van het even zelf te doen. Als je gebruik maakt van een hulpmiddel, is het altijd een beter idee om te duwen in plaats van te trekken. Duwen is gezonder voor je lichaam. Wanneer je gaat beginnen met duwen, trekken of tillen begin dan rustig aan. Bouw de snelheid stilaan op. Dit zorgt ervoor dat je minder snel geblesseerd geraakt en daarbovenop bespaar je ook nog eens veel energie en kracht.

 

Het is vanzelfsprekend dat wanneer je een goede conditie hebt, het fysieke werk vele beter gaat. Hou hier rekening mee en sport voor je lichaam. Hier heeft je lichaam zeker veel voordeel aan.

 

Correctie Brace

Wanneer je al de foute houding aanneemt, is een correctie brace een gemakkelijke oplossing. Deze brace doe je de eerste weken maar voor enkele minuten rond je schouders. De brace trekt je schouders recht en zorgt ervoor dat de natuurlijke krommingen in je wervelkolom terug juist zitten. Na deze weken kan je het steeds langer gaan dragen. Eens je merkt dat je vanzelf de juiste houding aanneemt, kun je het gebruik van de correctie brace gaan afbouwen.

 

Wat het belangrijkste is, is om telkens op je houding te letten. Dit wordt vaak snel vergeten waardoor de meerderheid van de mensen terug de foute houding aannemen. Een correctie brace voel je duidelijk zitten waardoor je niet vergeet om op je houding te letten. Dankzij de correctie brace worden rugklachten verminderd en vaak voorkomen. Je kunt de brace perfect onder je kleding dragen. De brace is zo dun dat niemand het zal zien. Dankzij de correctie krijg je minder spanningen aan je wervels, spieren en zenuwen. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om de volgende keer de correcte houding aan te nemen. Let op! Wanneer je rug heel erg is, is een correctie brace vaak niet meer de oplossing. Vraag raad aan je arts.

 

Heb je last van je rug of van andere blessures door je fysiek werk? Denk dan aan deze tips en haal een correctie brace in huis. Voordat je het weet ben je helemaal hersteld en loop je terug rond met de correcte houding.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.