Krijg de Perfecte Houding

Krijg de Perfecte Houding

Een goede houding tijdens het sporten komt zeker ter sprake wanneer je een blessure wilt voorkomen. Mensen lopen van nature al snel krom. Hierdoor is onze houding in het dagelijkse leven niet optimaal. Met deze foute houding gaan we sporten waardoor we zelfs een foute houding aannemen tijdens het sporten.

 

Een correcte houding bij het sporten is belangrijk wanneer je goede resultaten wilt en blessures wilt voorkomen. Ook zorgt een goede houding bij veel mensen voor meer zelfvertrouwen. Echter, is het soms moeilijk om te zien wat nu een goede houding is. De makkelijkste manier om dit te kunnen zien is om jezelf of iemand anders vanvoor te bekijken. Zit er geen symmetrie in de houding? Dan kun je er zeker van zijn dat het geen goede houding is.

 

Wanneer je in een slechte houding staat, gaat je lichaam zich zo aanpassen waardoor de houding minder energie verbruikt. Uiteindelijk wordt het aangenaam om deze houding aan te nemen. Daarom kan het soms gek aanvoelen wanneer je je schouders en rug rechttrekt om zo terug mooi recht te zitten. Het is dan heel verleidelijk om terug in de vertrouwde positie te vallen. Ook bij het sporten nemen we vaak een slechte houding aan. Door deze slechte houding kan er schade komen aan je spieren, maar ook aan je gewrichten en ligamenten.

 

Correctie brace

Het verbeteren van je houding is dus de ideale manier om vervelende blessures te voorkomen. Dit is een lang proces, maar iets wat je al snel kan helpen is een correctie brace. De correctie brace trekt je rug recht. Indien deze dagelijks wordt gedragen gaan je spieren na een tijdje ontspannen. Zo krijg je na enkele weken een betere lichaamshouding. De correctie brace is erg smal. Daarom kan het perfect gedragen worden onder je kleren. Verder is het ook goed wanneer je deze maar vier of zes uur per dag draagt. Je draagt hem het beste tijdens je dagelijkse activiteiten. Het kan dus ook perfect tijdens het sporten gedragen worden. Alleen zo krijg je het beste resultaat. Belangrijk is dat je de brace niet ’s nachts draagt. Dit is omdat je spieren ontspannen zijn wanneer je in bed ligt. Hierdoor heeft de correctie brace geen invloed op je houding.

 

Fitnessoefeningen

Je kunt gebruik maken van de correctie brace, maar door regelmatig te trainen en oefenen met losse gewichten wordt je lichaam uitgedaagd om een betere houding aan te nemen. Goede oefeningen hiervoor zijn bicep curls en shoulder presses. Doe deze staand en zorg ervoor dat je wervelkolom de perfecte houding aanneemt. Zorg er ook voor dat je niet teveel je borstspieren gaat trainen. Anders krijg je schouders die te ver naar voor staan.

 

Kort samengevat is het belangrijk dat je de korte spieren traint. Door deze te trainen worden ze langer en wordt je houding een stuk beter! Niet alleen wordt je houding vele beter, maar je zult ook al snel een zichtbaar resultaat aan de rest van je lichaam zien. Wanneer je fitnessoefeningen met de juiste houding uitvoert, zie je sneller resultaat dan wanneer je een foute houding aanneemt.

 

Met gerichte kracht- en rekoefeningen kun je je lichaamshouding eenvoudig verbeteren. Een andere goede oefening is roeien. Roeien versterken de spieren van je bovenrug en de achterkant van je schouders. Wanneer je deze oefening vaak doet zorg je er voor dat je snel een rechte rug krijgt. Vergeet niet dat het belangrijk is om tijdens de oefening een rechte rug te hebben.

 

Bewust mee bezig zijn

Hou altijd in gedachte wanneer je sport of andere activiteiten doet dat je je rug rechthoudt. Wanneer je iets van de grond wilt rapen, kun je je best ook niet voorover buigen, maar is het beter om door je knieën te gaan. Als je dit in gedachte blijft houden en er bewust mee bezig blijft, voorkom je blessures en krijg je snel resultaat.

 

Vergeet niet dat het een lang proces is, maar alle kleine beetjes helpen. Daarom is het goed om verschillende methodes te combineren. Zo kun je enkele oefeningen doen om je houding te verbeteren, maar kun je tijdens je dagelijkse activiteiten de correctie brace dragen. Consistentie brengt je tot het beste resultaat.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.