Verzorging van de huid op leeftijd

Verzorging van de huid op leeftijd

Als we jong zijn, hebben we allemaal geen tijd om ons druk te maken over onze huid. Hebben we geen puistjes en ziet het er gezond uit dan zijn we al tevreden! Toch is het belangrijk dat je nu al begint met het goed verzorgen van je huid. Je huid kan nu nog veel verdragen waardoor je huid er goed uit blijft zien, maar eens je ouder wordt zal je merken dat het niet zo is.

 

Eens we ouder worden merken we pas wat de onomkeerbare schade aan onze huid is. Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan luchtvervuiling en UV-straling. Het ziet enorm af en vereist goede verzorging om er goed uit te blijven zien. Van een onzuivere huid op je 20ste tot al vele rimpels en pigmentatie op je 40ste.

 

Breng een routine in je huidverzorging

Het beste is dat je met een routine begint. De drie belangrijkste zaken in een routine zijn het reinigen van de huid, het exfoliëren en het hydrateren.

 

  1. Het reinigen

Je begint je routine altijd met het reinigen van je huid. Op die manier haal je al het vuil, make-upresten en overtollige talg van je huid weg. Het beste reinig je met een goed reinigingsmiddel. Het is erg zacht voor de huid en zorgt ervoor dat je huid goed gereinigd wordt. Alle verstopte haarzakjes en poriën worden zo proper gemaakt. Weg met de zwarte puntjes en puistjes!

 

  1. Het exfoliëren

Na het reinigen komt het exfoliëren. Misschien zegt dit woord je nog niet veel, maar exfoliëren is het verwijderen van de dode huidcellen op je huid. Hierdoor ziet je huid er glad en egaal uit. Je hebt exfolianten met AHA en BHA. Verschillende huidtypes hebben andere exfolianten nodig. Zo kies je het beste voor de AHA-exfoliant als je een normale tot droge huid hebt en voor de BHA-exfoliant als je een vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt.

 

Exfolianten breng je aan op je huid en hoef je er ook niet af te wassen. Ze zorgen er ook voor dat de volgende verzorgingsproducten beter worden opgenomen.

 

  1. Het hydrateren

Wanneer het exfoliëren gedaan is, kun je beginnen met het hydrateren van de huid. Dit is erg simpel. In de ochtend is het je dagcrème en in de avond je nachtcrème. Wat voor soort crème gebruikt hangt weer af van je type huid.

 

Voor alle huidtypes geldt wel dat je het best voor een dagcrème kiest met minimaal SPF 30. Grotendeels komt een verouderde huid door de zon. Het is dus super belangrijk dat je je huid goed tegen de zon beschermt. We willen allemaal snel bruin zien, maar dit is vaak ten koste van onze gezondheid en huid. Gebruik dus altijd goede zonnecrème en neem deze ook mee in een handtas. Zo voorkom je huidveroudering, pigmentatie en zelfs huidkanker.

 

Zoals je ziet is de routine erg gemakkelijk en zo gebeurt. Zelfs als je maar drie minuten hebt, lukt het om heel de routine uit te voeren. Nu ben je misschien nog jong en maak je je nog geen zorgen over rimpels, maar je huid en je oudere zelf zal je dankbaar zijn dat je goed zorg hebt gedragen.

 

Vermijd zoveel mogelijk schade

Zoals hierboven gezegd, is de zon erg schadelijk voor je huid, maar ook de luchtvervuiling. Onderzoek heeft bewezen dat de fijnstofdeeltjes, zoals metalen, zuren en chemicaliën, een invloed hebben op je huid. Het maakt vele huiden gevoeliger en zorgt er ook voor dat mensen met eczeem meer last krijgen. Fijnstof droogt de huid sneller uit waardoor dit een versterkend effect heeft op eczeem. Goed nieuws je kunt je huid beschermen tegen de vervuilde lucht!

 

Het beste wat je kunt doen, is je huid goed reinigen. Zo is je huid goed voorbereid op de vervuiling en kan het wat meer verdragen. Luchtvervuiling droogt de huid uit, zorg er daarom ook voor dat je na het reinigen je huid goed hydrateert. Op die manier kan je huidbarrière zicht herstellen en is het beschermt door invloeden van buitenaf.

 

Als je weet dat je erg veel vervuilde lucht tegemoet gaat, is het een goed idee om bedekkende kleding te dragen. Zo kan de lucht niet aan je huid. Bijvoorbeeld in steden als New York of landen zoals China is het goed om je huid te bedekken met kleding.

 

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat je huid gezond is en je later niet snel rimpels of pigmentatie krijgt, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en te beschermen. Zo bescherm je je huid het beste tegen UV-straling met een goede zonnecrème en tegen luchtvervuiling bescherm je je huid het beste met een goede reiniging van je huid en hydratatie.

 

Niet alleen de verzorging en bescherming heeft een grote invloed op je huid, maar ook voeding. Eet gezond en drink veel water. Dit doet wonderen voor je huid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.