Weglaseren van ongewenste plekjes

Weglaseren van ongewenste plekjes

Tegenwoordig met de moderne technologie is het heel eenvoudig om ongewenste plekjes van je huid te laten verwijderen. Het is niet vreemd om een kleine tattoo of permanente make-up terug van je huid te halen. Zelfs pigmentvlekken op je huid kunnen vandaag de dag verwijderd worden.

 

Weglaseren van pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn vlekken die je krijgt door de blootstelling aan UV-straling. Ze komen vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur. De verkleuring is soms onregelmatig waardoor je vlekken krijgt die bruin en geel zijn. Voor vele mensen zijn deze vlekjes storend. Aan de hand van een laserbehandeling kunnen de meeste pigmentvlekken verwijderd worden.

 

Voor het verwijderen van pigmentvlekken met een laserapparaat is één behandeling meestal voldoende. Eerst worden de vlekken donkerder van kleur om na twee weken te vervagen of zo goed als te verdwijnen. Verdwenen pigmentvlekken komen ook niet meer terug.

 

Oppervlakkige pigmentvlekken zijn vaak ook te verwijderen met een peeling. Vraag raad aan een huidspecialist voordat je hiermee begint. Zo weet je zeker of je het juist doet en geen extra schade maakt. De peeling zorgt voor een snellere celdeling waardoor er een nieuwe opperhuid komt en het overmatige pigment wordt weggevoerd.

 

Pigmentvlekken zijn beter te voorkomen dan te genezen. Bescherm je huid dus goed in de zon met geschikte kleding en zonnecrème met minimaal factor 30.

 

Behandelen van kleine tattoos of permanente make-up

Niet tevreden van je tattoos of permanente make-up? Dan kun je deze ook laten verwijderen door een laserbehandeling. Net zoals bij de pigmentvlekken is het pigment van de tattoo of de permanente make-up te vinden in de opperhuid. Tatoeages gaan dikwijls ook wat dieper waardoor ze langer zichtbaar blijven.

 

Zoals bij de verwijdering van pigmentvlekken worden de tattoos en permanente make-up ook donkerder dan wat het oorspronkelijk was. Door de genezing verdwijnt het pigment. Na twee tot drie weken zal de tattoo of permanente make-up verbleken. Hierna gebeurt er verbleking door externe factoren zoals de vernieuwing van de huid en UV-stralen. Na ongeveer drie tot vijf jaar treedt dit op.

 

Het duurt dus vrij lang voordat een tattoo of permanente make-up vervaagt, maar uiteindelijk verdwijnt het wel. Als je tattoo echt niet weggaat, kun je het altijd operatief laten weghalen. Dit brengt wel meer risico’s met zich mee. De permanente make-up kan versneld worden door het gebruik van peeling crèmes met retinol. Hierin zit de stof vitamine A die ervoor zorgt dat de natuurlijke huidvernieuwing wordt bevordert.

 

Hoe verloopt de laserbehandeling?

Je huid wordt eerst goed gereinigd en ontsmet. Hierna krijg je oogbescherming en begint de laserbehandeling. De laserstraal zorgt voor een as-witte verkleuring op je huid. Er kan verder ook wat zwelling optreden. Dit is volkomen normaal en verdwijnt weer. Na de behandeling wordt de huid verzorgd met Flamigel en moet je voorkomen dat je de volgende 24u in contact met water komt. Verder is het erg belangrijk dat je je goed blijft beschermen tegen de zon. Gebruik een zonnecrème met factor 50.

 

Is er een bepaalde voorbereiding?

Niet echt, wel moet je ervoor zorgen dat je huid die de behandeling ondergaat een maand vooraf niet blootgesteld wordt aan de zon. Breng elke dag zonnecrème aan op deze plaats met minimaal factor 30. Als de plaats niet bedekt is en je veel in de zon komt, zorg er dan voor dat je de plaats meerdere keren per dag insmeert.

 

Na de behandeling

De plaats van de laserbehandeling kan warm worden. Je mag gebruik maken van een koude gel pad uit de koelkast. Breng het aan op je huid met een steriel gaasje ertussen. Vermijd de twee eerste weken na de behandeling ook de wrijving van kledingstukken.

 

Het is helemaal oké om te douchen, maar let op met het afdrogen. Probeer zoveel mogelijk zeep, bodylotions, parfum en make-up te vermijden op de behandelde huid. Kom ook niet aan je huid bij de behandelde plaats. Trek niet aan velletjes en krab niet. Anders is de kans groot op infecties.

 

Zijn er risico’s verbonden aan een laser behandeling?

Een laserbehandeling is veilig. Het is wel belangrijk dat er met apparaten wordt gewerkt die een goede kwaliteit hebben. Het kan zijn dat je na de laserbehandeling wat irritatie en roodheid hebt op de behandelde plaats, maar verder gebeurt er normaal gezien niets. Als je een nanoseconde laserbehandeling ondergaat, is dit wel pijnlijker dan een andere laserbehandeling. Als je niet zo’n zin hebt om deze pijn te ondergaan, kun je altijd een pijnstiller van te voren innemen.

 

Eens de permanente make-up waarover je niet tevreden was en de tatoeages zijn verwijderd, kun je altijd opnieuw overwegen om nieuwe permanente make-up of een tattoo aan te brengen op deze plaats. Zorg ervoor dat je zeker weet wat je wilt en je bij een goede tattoo-artist of geschoolde arts gaat. 


 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.