Zo blijf je een Goede Houding Behouden - Thuiswerken

Zo blijf je een Goede Houding Behouden - Thuiswerken

Sinds de uitbraak van de pandemie in 2020 moeten we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken. Wanneer je dit niet gewend bent en dus niet voorzien bent van de beste bureau en bureaustoel, kun je al snel een foute houding aannemen en last krijgen van je rug. In dit artikel wordt er meer toegespitst hoe je deze pijnen kunt vermijden en aan je houding werken.

 

De Beste Thuiswerkplek

De eerste stap is om te zorgen dat je houding juist is. Bij de juiste houding aan een bureau moet alles bijna in een hoek van 90 graden. Zo moeten je onderbenen en voeten, je bovenbenen en onderbenen en je onderrug en onderbenen allemaal in een hoek van 90 graden tegenover elkaar staan. Zorg ervoor dat je schouderbladen tegen de rugleuning leunen. Belangrijk is dat je toetsenbord plat op je bureau ligt. Als je je toetsenbord omhoog houdt, belast je je polsen sneller dan wanneer hij plat op je bureau ligt. Laat je ellebogen en onderarmen rusten op je bureau. Voorkom dat je moet typen met gestrekte armen.

 

Om de hoek van 90 graden te maken is het belangrijk dat alles goed afgesteld is. Stel je stoel zo in dat je gemakkelijk een hoek van 90 graden vormt met je benen en onderrug, maar ook dat je armen mooi op je bureau kunnen rusten. Als dit niet gaat, moet je oftewel een lager of een hoger bureau hebben.

 

Aangezien iedereen steeds meer en meer moet thuiswerken, is het een idee om te investeren in je werkplek thuis. Koop een goede stoel en een goede bureau. Dit is de basis dat ervoor zorgt dat je gemakkelijk een goede houding kunt aannemen.

 

Dit is de correcte houding om aan te nemen aan je bureau. Het is niet moeilijk, maar het is vooral een opgave om je zelf te herinneren dat je in deze positie moet gaan zitten. Wat nog altijd het beste is, is beweging. Ga daarom om het kwartier even rechtstaan. Beweeg je lichaam, strek je lichaam en je kunt snel weer terug aan het werk.

 

Welke oefeningen kun je het beste doen als je heel de dag hebt gezeten?

De beste oefeningen zijn oefeningen waarbij je heel het lichaam beweegt. Zo zijn squats of jumping jacks perfect om even heel je lichaam te bewegen. Wat je ook kunt doen is even een goede cardio oefeningen doen. Op die manier kun je je hoofd helemaal leegmaken en daarbij helpt het ook nog heel goed tegen overspanningen en stress.

 

Aan het einde van je werkdag kun je afsluiten met wat yoga oefeningen. Yoga oefeningen maken je spieren langer. Hierdoor wordt je lichaam flexibeler en kun je al wat meer hebben. Beweging van het lichaam is erg belangrijk als je de juiste houding wilt krijgen. Een gezond en stevig lichaam kan al veel sneller de juiste houding aannemen.

 

Correctie Brace

De correctie braces zie je steeds meer en meer. De groei in populariteit komt omdat de brace echt werkt en je niet heel de tijd moet denken om de juiste houding aan te nemen. Ideaal om in een neutrale en pijnvrije houding te werken. Een correctie brace zorgt ervoor dat je schouders en bovenrug recht blijven. Hierdoor worden je rugklachten verminderd en vaak voorkomen. De brace neemt niet veel plaats in waardoor je deze perfect onder je kleding kunt dragen. De correctie brace zorgt ervoor dat je wervelkolom zijn natuurlijke krommingen blijft behouden en dat je schouders in de juiste positie staan. Door de correctie krijg je minder spanningen aan je wervels, spieren en zenuwen. Een juiste houding is niet alleen belangrijk voor je fysiek, maar ook mentaal. Wanneer je je houding verbetert, krijg je meteen meer zelfvertrouwen.

 

Hoe vaak en hoe lang moet ik de correctie brace dragen?

Dit hangt af van persoon tot persoon, maar het is best om de eerste dagen de brace 15 tot 30 minuten per dag draagt. Hierna kun je verder opbouwen. Zo kun je na een week de tijd verlengen met 15 minuten. Je kunt het gebruik van de brace weer stilaan afbouwen wanneer je merkt dat je van nature terug de juiste houding aanneemt.

 

Een andere tip dat misschien niet direct te maken heeft met de houding die je aangeeft is om de werkdag thuis te beschouwen als een normale werkdag. Sta op zoals je het altijd zou doen. Drink voldoende water. Vergeet geen pauzes te nemen en probeer om nog contact te hebben met je collega’s.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.