Het gebruik van haarrollers

Haarrollers zijn een veelgebruikt hulpmiddel in de kappersbranche, maar ook thuis kun je er veel voordeel uit halen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten haarrollers, hoe je ze het beste gebruikt en welke kapsels je ermee kunt maken.

Soorten haarrollers

Er zijn verschillende soorten haarrollers, elk met hun eigen voordelen. Hieronder bespreken we de meest gebruikte:

Velcro rollers

Velcro rollers zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen zowel in droog als vochtig haar worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je zowel volume als krul kunt creëren.

Schuim rollers

Schuim rollers zijn zacht en flexibel, waardoor ze minder schade aanrichten aan het haar dan bijvoorbeeld metalen rollers. Ze zijn geschikt voor gekleurd of beschadigd haar.

Waver rollers

Waver rollers zorgen voor een natuurlijke golvende look. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je zowel kleine als grote golven kunt creëren.

Heated rollers

Heated rollers zorgen voor snellere resultaten en kunnen zowel in droog als vochtig haar worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je zowel volume als krul kunt creëren.

Hoe gebruik je haarrollers

Het gebruik van haarrollers is eenvoudig, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten:

1. Was je haar

Voordat je begint met het gebruik van haarrollers, is het belangrijk om je haar te wassen. Zo wordt het haar schoon en zacht, waardoor het makkelijker te stylen is.

2. Droog je haar

Na het wassen van je haar, is het belangrijk om het goed te drogen. Gebruik hiervoor een föhn of laat het haar natuurlijk drogen.

3. Verdeel het haar

Verdeel het haar in secties, zodat je gemakkelijk de rollers in kunt doen.

4. Rol het haar

Rol het haar op de haarroller en zorg dat de roller goed vastzit.

5. Droog of föhn het haar

Laat het haar op de rollers drogen of föhn het haar op de rollers droog, afhankelijk van de soort rollers die je gebruikt. Let hierbij wel op dat je niet te dicht bij het haar houdt met de föhn, om beschadiging te voorkomen.

6. Verwijder de rollers

Verwijder de rollers zorgvuldig uit het haar, zonder het haar te trekken of te beschadigen.

Kapsels met haarrollers

Met haarrollers kun je veel verschillende kapsels maken, van volume tot krullen. Hieronder bespreken we enkele voorbeelden:

Volume

Door het gebruik van haarrollers aan de wortels van het haar, kun je volume creëren. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor dun haar of een kort kapsel.

Krul

Door het gebruik van kleine haarrollers, kun je krul creëren. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor lang haar of een bob kapsel.

Golvend

Door het gebruik van waver rollers, kun je een golvende look creëren. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor halflang haar of een lob kapsel.

Conclusie

Haarrollers zijn een veelzijdig hulpmiddel in de kappersbranche, en ook thuis kun je er veel voordeel uit halen. Door de verschillende soorten haarrollers en de manier waarop je ze gebruikt, kun je veel verschillende kapsels maken. Vergeet bij het gebruik van de rollers wel niet om goed op de conditie van je haar te letten.

Retour au blog

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.