Wat scheert het beste? Een scheermes of een elektrisch scheerapparaat

Wat scheert het beste? Een scheermes of een elektrisch scheerapparaat

Je wilt een gladde en zachte huid, maar wat heeft nu het beste resultaat en is het beste voor je huid? Gebruik je beter een scheermes of een elektrisch scheerapparaat?

 

Voordelen van een scheermesje

Het voordeel van een scheermesje in vergelijking met een scheerapparaat is dat je een vele gladdere en zachtere huid krijgt door het gebruik van een scheermesje. Met een scheerapparaat heb je nog vaak last van stoppels en langere haartjes. Door het gebruik van een scheermesje wordt je huid spiegelglad en zijn er geen stoppels meer zichtbaar of voelbaar.

 

Nog een voordeel van een scheermesje is dat het heel handig in gebruik is. Je neemt het zo overal naartoe. Het is klein en je kunt het overal gebruiken. In tegenstelling tot een scheerapparaat dat dikwijls erg groot is en opgeladen moet worden, is het scheermesje vele handiger voor het gebruik.

 

Voordelen van elektrisch scheren

Elektrisch scheren is misschien niet zo precies, maar het is wel vele sneller dan met een scheermesje. Als je een scheermesje gebruikt, moet je je huid helemaal voorbereiden voordat je met het scheren begint. Hierna begin je met scheren waarmee je je scheermesje telkens terug moet afspoelen omdat er veel haartjes in zitten. Elektrisch scheren is zo gebeurd en hoeft niet met zoveel geduld en controle gedaan worden.

 

Als je een gevoelige huid hebt, is het de beste keuze om elektrisch te scheren. Een elektrisch scheerapparaat lift de haartjes op waardoor je ze gemakkelijk kunt afscheren. Hierdoor wordt je huid minder belast en voorkom je huidirritatie, wondjes en ingegroeide haren die je wel krijgt door met een scheermesje te scheren.

 

In vergelijking met het scheermesje, is elektrisch scheren wel gemakkelijk om te leren. Je bent er zo mee weg en het vraagt niet veel moeite. Met een scheermesje moet je vaak goed oppassen dat je geen wondjes maakt. Ook krijg je last van huidirritatie met een scheermesje als je iets fout doet. Terwijl je met een elektrisch scheerapparaat niets fout kunt doen en ook geen huidirritatie krijgt.

 

Wat kies ik het beste?

Wat je kiest hangt af van wat je wensen zijn. Als je een heel gladde huid wenst zonder stoppeltjes is een scheermesje het beste. Als die stoppeltjes niet uitmaken kies je weer het best voor een elektrisch scheerapparaat. Het hangt dus sterk af van welke stijl je verkiest. Met een scheerapparaat kun je snel veel verschillende baardstijlen maken. Je kunt met verschillende opzetstukken iets langer gaan en dan je baard weer korter maken.

 

Voor je lichaam is een scheermesje de beste keuze als je verkiest om altijd een gladde en zachte huid te hebben zonder stoppeltjes. Wanneer je veel last hebt van rode bultjes en uitslag na het scheren, kun je overwegen om een elektrisch scheerapparaat te kopen. Hierdoor heb je vaak nog wel kleine haartjes en stoppels, maar je bent verlost van de rode bultjes en uitslag.

 

Het scheermesje en het elektrisch scheerapparaat zijn allebei even gemakkelijk in onderhoud. Het schoonmaken is zo gebeurd. Je spoelt het na gebruik even af aan de kraan. Wanneer je scheerapparaat niet bestand is tegen water kun je de haartjes wegvegen met een borsteltje.

 

Conclusie

Het grootste verschil tussen een scheermesje en een scheerapparaat is het gebruiksgemak en het resultaat. Welke je het beste kiest en gebruikt, hangt dus volledig van je eigen voorkeur af. Je kunt ook altijd kiezen voor een combinatie van de twee.


 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.